MICHEL WUYTS

Michel Wuyts (°1956) is het gezicht en de stem van het wielrennen op Sporza. Wielerjournalistiek is zijn passie. In 1993 kwam hij in dienst van de VRT en ontpopte zich tot koersman par excellence. Als geen ander weet hij het evenwicht te vinden tussen journalist en supporter zijn. Zijn woorden 'Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?' bij de WK-zege van Boonen in 2005, zijn legendarisch.

 

Michel is een heerlijk verteller. Zijn taal is volks maar niet populistisch. Zijn benadering kritisch maar niet eenzijdig. Elke dag kijkt hij met grote ogen naar de koers én hij heeft een mening. Wuyts is auteur van een tiental wielerboeken.

 

Zijn parate kennis over koers is legendarisch.

Foto Philippe Vanoutrive

GEERT VANDENBON

Foto Philippe Vanoutrive

Geert Vandenbon (°1957) is een gitarist-singer-songwriter met een sterke band met de koers. Hij schrijft en zingt in het Nederlands, verhalende liedjes over liefde, reizen, leven. In 2009 liet hij de cd Landingsbaan op de wereld los. Speciaal voor Planeet Koers en Dag en Nacht Koers! schreef hij enkele wielersongs.

 

Geert speelde jarenlang een rol achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen. Hij is medestichter van het Ronde-belevingscentrum in Oudenaarde, uitgever van wielerboeken en trekt rond met de voordracht ‘De Ronde Leeft!’

 

Als er tijd rest speelt hij bookingsabent van Jan De Wilde, Stoomboot, Stephanies Struijk en diverse andere artiesten.

 

www.pinguinproductions.be • www.geertvandenbon.bewww.ronde.be