MICHEL WUYTS

Michel Wuyts (°1956) is het gezicht en de stem van het wielrennen op Sporza. Wielerjournalistiek is zijn passie. In 1993 kwam hij in dienst van de VRT en ontpopte zich tot koersman par excellence. Als geen ander weet hij het evenwicht te vinden tussen journalist en supporter zijn. Zijn woorden 'Tommeke, Tommeke, wat doe je nu?' bij de WK-zege van Boonen in 2005, zijn legendarisch.

 

Michel is een heerlijk verteller. Zijn taal is volks maar niet populistisch. Zijn benadering kritisch maar niet eenzijdig. Elke dag kijkt hij met grote ogen naar de koers én hij heeft een mening. Wuyts is auteur van een tiental wielerboeken.

 

Zijn parate kennis over koers is legendarisch. Die deelt hij gretig met de de kijker/luisteraar op tv, met de toeschouwer in het theater. Altijd gul en warm, nooit verstikkend.

 

Eind 2021 gaat hij met pensioen maar zijn verhaal is nog lang niet uitverteld.

Foto Philippe Vanoutrive

Op vrijdag 1 april 2022 sprak Geert Vandenbon met Kobe Ilsen een uur lang over de Ronde van Vlaanderen, in het programma #weetikveel op Radio1. Klik op het logo en beluister de podcast (39 min).

Foto Philippe Vanoutrive

Geert Vandenbon (°1957) is een gitarist-singer-songwriter met een sterke band met de koers. Hij schrijft en zingt in het Nederlands, verhalende liedjes over liefde, reizen, leven. In 2009 liet hij de cd Landingsbaan op de wereld los. Speciaal voor Planeet Koers en Dag en Nacht Koers! schreef hij enkele wielersongs.

 

Geert speelde jarenlang een rol achter de schermen van de Ronde van Vlaanderen. Hij is medestichter van het Ronde-belevingscentrum in Oudenaarde, uitgever van wielerboeken en trekt rond met de voordracht ‘De Ronde Leeft!’ Hij schreef voor Uitgeverij Lannoo een boek over het corona-'Wielerjaar 2020', het RVV-stuk in  'Onze Vlaamse Koersen' en de succesvolle KoersKalender(s) 2021 en 2022.

 

Als er tijd rest speelt hij bookingsagent van Jan De Wilde, Stoomboot, Stephanie Struijk en diverse andere artiesten. In het najaar 2020 haalde hij Radio 1 én Ment-TV met zijn single 'Sarah'.

 

www.pinguinproductions.be • www.geertvandenbon.bewww.ronde.be