Foto Philippe Vanoutrive

Een peloton verhalen, één muzikant en ... Michel Wuyts

Over Eric DV, renner, coach en mens

Over Maître Jacques en zijn originele huishouding

Over het enthousiasme van José

Over wonderkind Greg

Over de mysterieuze Andrej

En over o zo veel meer wielerfraais.

Als de avond valt,

worden wielrenners …

mensen als u en ik.

Sinds eind 2012 brachten Michel Wuyts & Geert Vandenbon meer dan vijftig voorstellingen van Planeet Koers, een mix van hartige wielerverhalen en inspirerende liedjes. In het seizoen 2016-2017 slaan ze de handen weer in elkaar met Dag & Nacht Koers!

 

Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op het toppunt van hun kunnen. Camera’s draaien, spanning stijgt. De sprint is bloedstollend. Winnaars en verliezers wentelen zich in lof en gejammer. Woordenvloed vol drama en heroïek.

 

Als het circus halt houdt en de avond valt worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters. Met ambities en dromen, met blessures en twijfels. De benen blijven stil en het brein gaat draaien.

 

In Dag & Nacht Koers! fietst Michel Wuyts door het hoofd van de grootste karakters… Wit en zwart. Laagje na laagje deelt hij hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Hij vertelt honderduit. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt.

 

Michel & Geert

 

Al 25 jaar lang is wielerman Michel Wuyts de stem van de koers bij ons. Hij observeert en analyseert. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Spits en verrassend: “97% van wat ik vertel is waarheid. Aan de luisteraar om te ontdekken waar de 3% zit.“

 

In Dag & Nacht Koers! trekt hij op met Geert Vandenbon. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met een gitaar, versterken zijn liedjes Michels woorden. Michel en Geert maken gebruik van prachtige wielerfoto’s die verhalen en songs voeding geven.